Menu

Onze tuinen

Onze ecologische zone zal een open structuur krijgen waarin we jullie allemaal welkom willen heten! Het geheel krijgt een parkachtige uitstraling waar ruimte is voor biodiversiteit, permacultuur, oude rassen en insecten.

Terra Nova Winsum - Voedselbos-/tuin

Aan de zuidzijde van de Novaweg komen een bezinningstuin en woonomgeving, klik hier voor meer informatie.

Aan de noordzijde komt een “productie” omgeving voor zowel energie als voeding. Het geheel wordt als een tuin opgezet waar voeding, energie en educatie bij elkaar komen.

Bij de voedselproductie gaan we uit van een combinatie van een voedselbos en -tuin, gebaseerd op regeneratieve landbouw en permacultuur. Dit is een methode van niet-intensieve landbouw die aandacht heeft voor biodiversiteit en de veelzijdigheid van de aarde. De tuin geeft zo niet alleen voedsel aan de mens, maar is door de soortenrijkdom ook voedingsbodem voor onder andere insecten, vogels en amfibieën.

De moestuin wordt opgezet door tuinder Saskia van Gelderen. Zij gaat een mooie no-dig moestuin aanleg met een creatief én functioneel ontwerp. Omwonenden kunnen een oogstaandeel aanschaffen en zelf groenten, kruiden en bloemen oogsten. Gemeenschapsvorming is een belangrijk onderdeel van de tuin. Er komen samenwerkingen met o.a.. vrijwilligers en scholieren van Terra. Bezoekers zijn welkom om te genieten van de plek.

Om binding met de leden en omwonenden te versterken worden er ook activiteiten georganiseerd zoals een oogstfeest of educatieve workshops.