Menu

Onze tuinen

Onze ecologische zone zal een open structuur krijgen waarin we jullie allemaal welkom willen heten! Het geheel krijgt een parkachtige uitstraling waar ruimte is voor biodiversiteit, permacultuur, oude rassen en insecten.

Terra Nova Winsum - Voedselbos-/tuin

AAan de zuidzijde van de Novaweg komen een bezinningstuin en woonomgeving, klik hier voor meer informatie.

Aan de noordzijde komt een “productie” omgeving voor zowel energie als voeding. Het geheel wordt als een tuin opgezet waar voeding, energie en educatie bij elkaar komen.

Bij de zelfoogsttuin ‘De groentjes uit Winsum’ kun je vanaf 2025 zelf je verse groente, kruiden en bloemen komen oogsten! Tuinder Saskia van Gelderen zorgt dat er vanaf eind april tot midden november meer dan vijftig verschillende oogstbare gewassen op de tuin staan. Als
oogstgenoot deel je het hele seizoen mee in de oogst. Verser, lekkerder en leuker kan het niet, want je haalt zelf je wekelijkse portie groenten direct van het land. 

Wil je meer informatie, wil je meedenken of wil je vrijblijvend op de geïnteresseerdenlijst? Stuur dan een mailtje naar info@degroentjesuitwinsum.nl De eerste 50 geïnteresseerden zijn sowieso verzekerd van een oogstaandeel.

Bij de voedselproductie gaan we uit van een combinatie van een voedselbos en -tuin, gebaseerd op regeneratieve landbouw en
permacultuur. Dit is een methode van niet-intensieve landbouw die aandacht heeft voor biodiversiteit en de veelzijdigheid van de aarde. De tuin geeft zo niet alleen voedsel aan de mens, maar is door de soortenrijkdom ook voedingsbodem voor onder andere insecten, vogels en amfibieën.