Menu

Over Terra Nova

Met de aanleg van Terra Nova wil de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt (PKN), samen met o.a. de Nederlands Gereformeerde Kerk, de kerk weer op de kaart zetten in het dorp. Rentmeesterschap zoals het is bedoeld met een directe link naar de aarde en het welzijn van mensen. Met de ontwikkeling van deze ecologische en sociale zone op grond van deze kerk, willen wij tot voorbeeld zijn voor anderen. 

Over Terra Nova Winsum

Met de aanleg van een nieuwe weg in Winsum kwam grond vrij die langdurig werd verpacht aan een lokale boer die er onder meer schapen op liet lopen. 

Gestart met het idee voor alleen tiny houses is het uitgegroeid tot de ontwikkeling van een ecologische zone met ruimte voor mens en aarde, voor zon en wind, voor beleving en bewustwording. 

Voor de realisatie is een stichting Terra Nova Winsum opgericht, na de realisatie zal een bewoners- en energie co√∂peratie zo ook voedseltuinder het beheer overnemen.

De doelstelling van deze stichting is dat zij adviseert rondom ontwikkeling en realisatie van de zone, zo ook dat zij subsidies verwerft en de voorbereiding voor bereid voor de toekomstige bewoners en beheerders van het gebied.

 

De oprichtingsakte van de stichting, het uittreksel van de KvK met daarin het huidige bestuur genoemd, zo ook een globaal beleidsplan treft u hieronder:

Oprichtingsakte Stichting Terra Nova Winsum

uittreksel_handelsregister_90210891 

20231023 Project TerraNova V 1.4 voor ANBI